Un supliment alimentar pentru

Sistemul imunitar este o rețea complexă care ajută la protejarea organismului de viruși, bacterii, paraziți și ciuperci dăunători. Este împărțit în două tipuri — înnăscut și adaptativ. Sistemul imunitar înnăscut trimite celule în zonele în care percepe infecția sau boala, similar cu un general care trimite soldați pentru a proteja zona. Sistemul imunitar adaptiv este a doua linie de apărare, întărind răspunsul imun înnăscut. Sistemul imunitar are și alte funcții importante, inclusiv echilibrarea răspunsului imunitar și ajutarea la vindecare.

supliment alimentar pentru un sistem imunitar puternic

O serie de suplimente alimentare pretind că susțin sau întăresc sistemul imunitar. Acestea includ zinc, vitamina C și fructe de soc. Cu toate acestea, unele dintre aceste ingrediente nu s-au dovedit a fi eficiente în întărirea sistemului imunitar, iar alte suplimente pot avea efecte secundare negative.

În timpul pandemiei de COVID-19, vânzările de suplimente pentru răceală, gripă și imunitate au crescut semnificativ, ajungând la 6 miliarde de dolari în 2021, potrivit National Business Journal (NBJ). Aceste produse fac adesea afirmații precum „sprijină sănătatea imunitară” și „reduce riscul de îmbolnăvire”. Cu toate acestea, multe dintre aceste suplimente nu sunt eficiente pentru a proteja împotriva virusului sau a altor boli.

Un supliment alimentar pentru un sistem imunitar puternic

Pentru a ajuta personalul DOD să evite cheltuirea inutilă de bani pe produse cu beneficii nedovedite, Programul OPSS a dezvoltat o fișă de scor pentru ingrediente pentru suplimente alimentare21. Tabloul de punctaj permite consumatorului să verifice siguranța unui produs supliment alimentar, răspunzând la 7 întrebări. Acest instrument este disponibil publicului pe site-ul web OPSS și poate fi folosit pentru a ajuta la luarea unor alegeri informate cu privire la suplimentele alimentare.

Echipa OPSS a selectat 30 de produse pentru o analiză a ingredientelor enumerate pe etichetele lor. Dintre aceștia, 13 aveau informații corecte etichetate pe baza analizei. Restul de 17 aveau ingrediente care nu au fost detectate de analiză, ceea ce însemna că au fost etichetate greșit. Cel mai frecvent ingredient etichetat greșit a fost extractul de rădăcină de astragalus (Astragalus membranaceus), urmat de rădăcină de eleuthro (Eleutherococcus senticosus), extract de bulb de usturoi, extract de rădăcină de ghimbir, hârb (Marrubium vulgare), catnip japonez (Schizonepeta tenuifolia), rădăcină de lemn dulce, ulm alunecos/curcumin.

Echipa OPSS a căutat, de asemenea, în secțiunile „efect advers” din baza de date a medicamentelor naturale din monografiile profesionale ale ingredientelor suplimentelor alimentare și a analizat rapoartele Centrului pentru Siguranța Alimentară și Nutriția Aplicată a Sistemului de Raportare a evenimentelor adverse (CAERS). În plus, echipa a invitat un grup de experți în cercetare pentru a ajuta la definirea întrebării de cercetare și a domeniului de aplicare pentru această revizuire sistematică. Contribuția comisiei a fost inclusă în raportul final. Echipa DOD OPSS dorește să mulțumească membrilor panelului pentru asistență. Acest proiect a fost susținut de Biroul DOD al Secretarului Adjunct al Apărării pentru Cercetare și Inginerie, Dezvoltare Științifică și Achiziție (ASDE-SABER) sub numărul de contract DASR-02-C-0016. OPSS al DOD este furnizorul oficial al Departamentului de Apărare de suplimente nutritive și alimente legate de sănătate și oferă militarilor și familiilor acestora din întreaga lume produse de calitate la prețuri competitive. Pentru mai multe informații, vizitați http://www.dodsupps.com/. Urmărește-ne pe Twitter @DoD_OPSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *