Suplimentele alimentare protejează

În timpul pandemiei de COVID-19, este posibil să fi văzut multe produse promovate pentru a stimula imunitatea, de la ceaiuri la suplimente. Deși s-a demonstrat că unele suplimente alimentare îmbunătățesc răspunsul imunitar, nu există dovezi că pot preveni sau vindeca orice boală, inclusiv COVID-19. În plus, este important de menționat că FDA tratează suplimentele alimentare în mod diferit față de produsele farmaceutice. Prin urmare, suplimentele pot face doar afirmații structurale și funcționale, în timp ce medicamentele pot pretinde că tratează sau vindecă boli.

suplimente pentru imunitate

Multe suplimente alimentare pot susține funcția imunitară, dar unele sunt mai eficiente decât altele. Vitamina C, zincul și fructele de soc sunt câteva dintre suplimentele care au fost studiate pentru proprietățile lor de stimulare a sistemului imunitar. De asemenea, plantele precum astragalus și curcumina pot ajuta, de asemenea, la susținerea sănătății imunitare.

O dietă bine echilibrată poate oferi, de asemenea, nutrienții necesari pentru a stimula imunitatea. Încercați să mâncați multe fructe, legume, cereale integrale și alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea, peștele și fasolea. Vitaminele și mineralele precum vitamina C, acidul folic, zincul și vitaminele B pot fi găsite în aceste alimente.

Suplimentele alimentare protejează împotriva COVID-19?

Atunci când alegeți un supliment, alegeți unul care este etichetat ca „aliment” mai degrabă decât un medicament și care nu conține zaharuri adăugate sau alte ingrediente nesănătoase. De asemenea, căutați teste de la terți de la NSF International pentru a vă asigura că produsul conține ceea ce este listat pe etichetă fără contaminanți potențial dăunători.

Zinc: Zincul este un mineral și un nutrient esențial care ajută organismul să producă celule albe din sânge și alte celule ale sistemului imunitar. Poate reduce riscul, severitatea și durata infecțiilor comune, cum ar fi răceala, gripa și bronșita. Puteți obține zinc din alimente precum carnea slabă, carnea de pasăre, lactatele, leguminoasele, nucile și semințele.

Vitamina B6: Cunoscută și sub denumirea de piridoxină, vitamina B6 este implicată în funcția imunitară, ajutând organismul să producă anticorpi și prin reducerea inflamației care apare în timpul unei infecții. Puteți obține vitamina B6 din alimente precum cerealele fortificate pentru micul dejun, cartofii roșii, tonul, somonul și bananele.

Vaccinuri: Deși nu există vaccinuri disponibile pentru a proteja împotriva noului virus, cercetările sugerează că vaccinurile pot reduce semnificativ simptomele și pot scurta durata bolii la persoanele care contractează COVID-19. Consultați-vă cu furnizorul de servicii medicale pentru a vedea dacă un vaccin este potrivit pentru dvs.

În general, cel mai bun lucru de făcut este să rămâi hidratat consumând cantități adecvate de lichide pe parcursul zilei. De asemenea, este important să evitați alimentele bogate în grăsimi, sodiu și zahăr procesat. Obținerea unui somn bun și gestionarea stresului pot îmbunătăți, de asemenea, funcționarea sistemului imunitar. În cele din urmă, verificați întotdeauna cu furnizorul dumneavoastră de asistență medicală înainte de a lua orice suplimente. De exemplu, unele suplimente pot crește riscul anumitor boli autoimune, cum ar fi lupusul, artrita reumatoidă și scleroza multiplă. De asemenea, dacă aveți o boală autoimună, un supliment care vă întărește sistemul imunitar ar putea provoca o erupție și vă poate face să vă simțiți mai rău. Așadar, discutați cu furnizorul dumneavoastră de asistență medicală înainte de a adăuga orice produse suplimentare imuno-sprijinitoare. Dacă decideți să luați un supliment, asigurați-vă că acesta este discutat cu medicul dumneavoastră sau cu dieteticianul înregistrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *